Museum de Laarman staat op de flank van natuurgebied De Luttenberg. Het museum is gevestigd in een voormalige veevoederfabriek, gebouwd in 1959. De Laarman laat zien welke werktuigen de veeboer en landbouwer midden vorige eeuw in gebruik hadden om het vee te verzorgen en het land te bewerken. Ze kijken naar het heden en de toekomst. Waar ligt de bron van ons voedsel? Hoe wordt het tot voedsel bewerkt? Wat ligt er op ons bord?

Om dit verhaal te vertellen was meer ruimte nodig. De nieuwe aanbouw biedt ruimte aan tentoonstellingen, workshops, demonstraties, educatieve programma’s, een timmerwerkplaats, smederij en de stalling van de landbouwmachines. Aan de achterzijde is toegang gecreëerd tot natuurgebied de Luttenberg.

De robuuste uitbreiding past goed bij de industriële uitstraling van de Laarman. De aanbouw heeft grote raampartijen wat zorgt voor veel lichtinval. Er is gebruik gemaakt donkere gevelstenen in combinatie met staal en houten details. Bouwbedrijf Otten heeft deze uitbreiding gerealiseerd in samenwerking met vrijwilligers.